آیا به دنبال راهی برای ترک کمیکال می گردید ؟ کمیکال یکی از مواد مخدر با قدرت اعتیادآوری بالا است. شدت عوارض ناشی از قطع آن به حدی است که حتی برخی از افراد آن را غیرقابل ترک میدانند؛ اما حقیقت این است که میتوان با کمک و راهنمایی گرفتن از مشاوران و روانشناسان متخصص حتی با عوارض شدید ناشی از مصرف این مخدر خطرناک نیز مبارزه کرد و فرد را دوباره با آغوش خانواده و زندگی برگرداند.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک کمیکال میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
زمان لازم برای ترک کمیکال چقدر است ؟
از آنجا که کمیکال، مادهای شیمیایی بوده و بهصورت صنعتی و غیرطبیعی تولید میشود، دوره ترک آن حدود 6 الی 10 هفته زمان میبرد. البته باید در نظر داشت که میزان زمان لازم برای ترک به عواملی مانند میزان دوزهای مصرفی، شدت اعتیاد و نیز وضعیت جسمی هر شخص بستگی دارد.
نحوه ترک کمیکال
نحوه ترک ماده مخدر کمیکال تقریباً مانند ماریجوانا است. در این روش باید مصرف ماده مخدر بهطور کامل قطع شود. حتی یکبار مصرف مجدد هم میتواند زحمات فرد برای ترک را بهکلی از بین ببرد. ازآنجاکه ترک این ماده بهتنهایی برای افراد دشوار و طاقتفرسا است، اهمیت بهرهمندی از کمکها و راهنماییهای مشاورین و روانشناسان حوزه ترک اعتیاد بسیار قابلتوجه است.
مرحله اول ترک کمیکال
نشانهها و عوارض جسمی ترک کمیکال در این مرحله خود را نشان میدهند. این مرحله حدود 10 الی 12 روز طول میکشد و میتوان آن را سختترین مرحله ترک نام نهاد. احتمال اینکه در این مرحله به دلیل شدت عوارض و نشانهها، فرد دوباره به سمت مصرف مجدد کمیکال کشیده شود بسیار بالا است. برای همین لزوم همراهی مشاور در این مرحله بسیار زیاد است تا به راهنماییهای خود فشار جسمی این مرحله را در فرد کاهش دهد.
در این مرحله آنچه بیشتر از بقیه کمککننده است، داشتن عزم و تصمیم قطعی برای ترک و یادآوری هرروز هدف به بیمار است.
نشانههای جسمی ترک کمیکال در این دوره عبارت اند از:
- عرق کردن زیاد
- اختلالات خواب
- سرگیجه و سردرد
- حالت تهوع و استفراغ
- دردهای عضلانی
- بیقراری و سردرگمی
- سوءهاضمه
درصورتیکه نشانههای بدنی و جسمی فرد خیلی زیاد شود و از حد تحمل فرد خارج شود، بنا به نظر و تجویز پزشک و متخصص میتوان از داروهایی برای کاهش علائم استفاده کرد.
مرحله دوم ترک اعتیاد به کمیکال
این مرحله تا هفته سوم به طول میانجامد و بیشتر شامل علائمی روانی و ذهنی میشود. در این حالت فرد دچار تجربه احساسات منفی مثل بدبینی نسبت به دیگران میگردد؛ بنابراین لازم است به بررسی این نشانهها پرداخت و با آموزش مهارتهای لازم، در جهت افزایش توانایی اعتماد کردن فرد و داشتن نگاه مثبت و خوشبینانه گام برداشت؛ بنابراین بهتر است بر ادامه جلسات رواندرمانی حتی در صورت مخالفت فرد بیمار پافشاری کرد.
ازجمله علائمی که در این مرحله از ترک کمیکال ظاهر میشود عبارتاند از:
- عدم توانایی انجام کارهای روزمره
- عدم تعادل بدنی
- ناتوانی در ابراز احساسات
- وسوسه مصرف مجدد
مرحله سوم
در این مرحله میتوان تأثیرات درمان را تا حدودی در مداوای بیمار مشاهده کرد. درصورتیکه راههای درمانی مؤثر بوده باشد، فرد به شناخت جدیدی از خود میرسد و میتوان این حالت را مانند تولدی دوباره برای وی در نظر گرفت.
البته نمیتوان انتظار داشت تمام حالات و علائم ناخوشایند در این مرحله از بین رفته باشند. ممکن است هنوز نشانههایی همچون انزوا، عدم مسئولیتپذیری، ضعف و مشکل در برقراری روابط اجتماعی و حتی مشکلات عصبی در افراد مختلف به چشم بخورد. لذا با ادامه دادن درمانهای روانشناختی میتوان به بهبود این مسائل نیز امید داشت.
کمیکال چیست ؟
کمیکال نوعی ماده مخدر و روانگردان جدید و صنعتی است و از ترکیب و پخت مریمگلی و ماده دیگری به نام مراسوئیت به دست میآید. ازجمله نامهای دیگری که برای این ماده در بازار به کار میرود عبارتاند از: نعناع جادویی، مریمگلی، گیاه چوپان، برگ نبوت، سالی-دی، ماریا پاستورا، سالویا.
رنج سنی اکثر مصرفکنندگان این ماده، جوانان 18 تا 25 ساله هستند که بهاشتباه فکر میکنند با مصرف ماده کمیکال اعتیاد پیدا نمیکنند. همچنین این تصور غلط در مورد کمیکال وجود دارد که عوارض جانبی چندانی ندارد و درنتیجه هر زمان قابل ترک کردن است.
اما میزان اثر ماده کمیکال به حدی است که حتی با یکبار مصرف فرد نیز میتواند باعث اعتیاد مصرفکننده شود. فرد بعد از اولین استعمال خود، به خواب عمیقی میرود که بسیار لذتبخش گزارش میشود. همچنین بعد از بیدار شدن، هنوز هم میل به مصرف دارند.
عوارض ترک اعتیاد به کمیکال
نداشتن آگاهی کافی و باورها و عقاید غلط مصرفکنندگان ماده مخدر کمیکال سبب شده تا این ماده بهعنوان روانگردانی که اعتیادآور نیست شناخته شود؛ اما در حقیقت کمیکال یکی از اعتیادآورترین مواد است. عوارض ناشی از مصرف طولانیمدت خطرناک و ماندگاری دارد و نیز ترک آنهم بسیار دشوار است.
کمیکال بیشتر از آنکه شبیه ماده مخدر ماریجوانا باشد، عوارض خماری همچون شیشه دارد. ترک اعتیاد به کمیکال اغلب دردناک است. تأثیرات مصرف کمیکال هم بهصورت جسمی و هم روحی و ذهنی است. همچنین میتوان علائم زیر را از نشانههای پس از قطع مصرف این مخدر در نظر گرفت:
- استفاده از کلمات نامربوط و غیرمنطقی در صحبتهای روزانه
- تکرار کردن صحبتهای عامیانه
- گوشهگیری
- گریههای طولانی
- بروز تشنج در موارد شدید
- غصه خوردن
- افسردگی
البته این نشانهها برای هر فرد به نحو متفاوتی بروز میکند که بستگی به عوامل متعددی مانند شرایط جسمی و روحی، میزان دوز مصرفشده، ژنتیک و میزان مستعد پذیری و نیز سابقه پزشکی و خانوادگی بستگی دارد.
مصرفکنندگان ماده کمیکال از تجربه فلش بکهایی به حالات هنگام مصرف خود میگویند. این فلاشبکها کمکم حتی بدون مصرف داشتن ظاهر میشوند. ازآنجاکه این حالات بدون هشدار قبلی و بهطور ناگهانی ایجاد میشود، کنترل آن از عهده فرد خارج است. طبق گزارش موسسه ملی سوءمصرف مواد، مخدرهای با چنین علائمی احتمال ابتلای اسکیزوفرنی را افزایش میدهند.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک کمیکال میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: ترک کمیکال | برای ترک کمیکال چه بکنیم؟
:: برچسبها:
ترک کمیکال | برای ترک کمیکال چه بکنیم؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3